3/2/12

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου

Βυζαντίου 13 Κ. Ηλιούπολη

Θεσσαλονίκη Τ.Κ 56431

Τηλ. Επ 6934496756

emailmenelaostr@gmail.com

Προς κύριο Αλέξανδρο Παπαδόπουλο πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

κύριο Διαμαντή Παπαδόπουλο Δήμαρχο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης

Κύριο Γεώργιο Λίντση Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής

Κύριο Φερενίδη Δημήτριο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων

Σπυριδούλα Αδαμοπούλου Υπεύθυνη Εθελοντισμού

Θέμα παρουσίαση προτάσεων

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,

Στα πλαίσια εξέλιξης του έργου του δήμου και έχοντας ως μόνο ζητούμενο τη συμμετοχή μου, δύναμαι να σας καταθέσω τις προτάσεις μου για τα κάτωθι θέματα:

Σε σχέση με την ειδική συνεδρίαση της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2012 του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά με θέμα τα στρατόπεδα, σας προτείνω την αξιοποίηση χώρου του στρατοπέδου για την καλλιέργεια αγροτικών προιόντων με την απονομή του 15% της ετήσιας παραγωγής στο κοινωνικό παντοπωλείο. Επίσης την στέγαση χώρου για την λειτουργία μουσείου ιστορικής σημασίας για τη ζωή και την δράση του Παύλου Μελά με ταυτόχρονη παρουσίαση της Μακεδονίας που εδρεύει στην ελληνική επικράτεια και απονομή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Διεύθυνση Διεύρυνσης της Ευρωπαικής Ενώσεως.

Όσων αφορά τις χρηματοδοτήσεις για τα στρατόπεδα σας αναφέρω το ενδιαφέρον του George Tsounis Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία για την ίδρυση και λειτουργία θεραπευτικού κέντρου για πάσχοντες παχύσαρκους καθώς και το ενδιαφέρον εταιριών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε θέματα διαχείρισης ακινήτων που βρίσκονται στην Ελλάδα, κάτι που μεταφέρθη κατά τη συνάντησή τους με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως Θεόδωρο Πάγκαλο. Ερωτάται η διοίκηση του δήμου αν έχουν αποτυπωθεί τα κριτήρια της επενδυτικής απόδοσης που προκύπτουν από τον επενδυτικό φάκελο.

Από την 1 Φεβρουαρίου 2012 με απόφαση του Υπουργείου Υγείας ξεκίνησε από τα ΚΕΠ η απογραφή των ατόμων με αναπηρίες. Σας καλώ για τη δημιουργία μητρώου με πλήρη στοιχεία των ατόμων με αναπηρίες του δήμου μας να αποστείλετε έγγραφό σας στα ΚΕΠ του δήμου μας ώστε να μην καταστραφούν τα στοιχεία αλλά να αποδοθούν στις κοινωνικές υπηρεσίες για την καλύτερη αυτοοργάνωση του αναπηρικού κινήματος στην περιοχή μας.

Με γνώμονα την ίδρυση και λειτουργία μη κυβερνητικού οργανισμού για τους εθελοντές στο δήμο μας και έχοντας υπόψη τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη για το ΕΣΠΑ ψυχικής υγείας για την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικής αντέννας με την επωνυμία Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Περιχαρής αναμένω τις απαντήσεις σας.

Μετά τιμής,

Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου