19/8/11

ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μενέλαος Τριανταφύλλου

Αντιγόνου 7 Άνω Ηλιούπολη Θες/νίκη

Τ.Κ. 56431

Τηλ. 6934 496756

Web site: menelaos-suncity.blogspot.com

Email : menelaostr@gmail.com

ΠΡΟΣ: Κο Διαμαντή Παπαδόπουλο Δήμαρχο Π. Μελά Θεσσαλονίκης & Γενικό Γραμματέα.

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση Απόψεων και προτάσεων

Αξιότιμοι κύριοι,

Στα πλαίσια εφαρμογής κοινών πολιτικών για την αναπηρία σύμφωνα με το νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για το Δήμο Π. Μελά Θες/νίκης σας προτείνονται τα κάτωθι:

1. Τη δημιουργία συγχώνευσης ή δημιουργίας νέου συλλόγου με την επωνυμία ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΝ που να περιλαμβάνει άτομα με αναπηρίες και των 3ων κοινοτήτων ή στην επαναλειτουργία ενός νομικού προσώπου ΝΠΙΔ με την επωνυμία ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΓΚΡΟΥΠ όπου εναρμονιζόμενο με το νόμο 2646/98 που πλέον περνά στους Δήμους η λειτουργία του νόμου, να το μετατρέπει το νομικό πρόσωπο σε ένα δίκτυο εντασσόμενο στις προδιαγραφές και τις επιλεξιμότητες που εντάσσονται στην Ελληνική οικονομία. Τα παρόντα νομικά πρόσωπα, όποια από τα δύο επιλεγεί εάν και για το δεύτερο υπάρχει καταστατικό με αποτέλεσμα το κόστος του να είναι μειωμένο καθώς χρειάζεται μόνο η τροποποίησή του δύνανται διαμέσου προγραμματικής συμβάσεως να συλλειτουργήσουν ως μια κοινωνική υπηρεσία που λειτουργεί ως συνεταιρισμός περιορισμένης ευθύνης, έχοντας υπόψη τις νομοθεσίες που διέπονται οι ΚΥΣΠΕ από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας, με όφελος τη συναυτουργία και συγχρηματοδότηση δράσεων για τις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, εφαρμόζοντας σε πολλές από αυτές τις δράσεις για την επίτευξή τους τα συστήματα εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης όπως για παράδειγμα αυτό της ΟΠΑΠ Α.Ε. ή άλλων εταιρειών που το εφαρμόζουν.

2. Από τη στιγμή που δύναται να προκύψει η παραπάνω λειτουργία σε όλο της το φάσμα, δύναται να τεθεί ο προγραμματισμός για την υλοποίηση στόχων όπως της προσβασιμότητας που υπάρχει ήδη εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών στις τεχνικές μας υπηρεσίες, έτσι ώστε να προκύπτει βελτιούμενη λειτουργία στις υποδομές και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση στην καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες.

3. Στα πλαίσια των τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων του Υπ. Εργασίας και θέτοντας προδιαγραφές συνέργιας να προκύπτει δια μέσου της ενημέρωσης και πληροφόρησης των συγκεκριμένων ομάδων, η δομή και ΚΕΠΙΚΑ, ως ενός κέντρου πληροφόρησης κοινωνικής αλληλεγγύης, που να ενημερώνει να διευθετεί και να αποδίδει τα δικαιώματα για τις συγκεκριμένες ομάδες.

4. Με αφορμή το νόμο 3995του 2011 που περιλαμβάνει την απογραφή, ζητώνται οι διαθέσεις σας για την έκδοση νέων αδειών περιπτέρων για άτομα με αναπηρίες και πολύτεκνους σύμφωνα και με την τροποποίηση του 3846.

5. Όπως διαπιστώνεται σε πάρα πολλούς Δήμους, η κοινωνική ευθύνη των πολιτών τους αποτελεί την επίλυση καθημερινών ζητημάτων παιδείας και υγείας διαμέσου δωρεών, γι’ αυτό και σας προτείνεται η σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Περιχαρής αναμένω τις απαντήσεις σας καθώς και διατίθεμαι στον οποιονδήποτε διάλογο για την προώθηση των θεμάτων.

Για περισσότερα μπορείτε να σχηματίσετε γνώμη από το hfaistosgroup.gr

Mετά Τιμής

Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου