3/12/09

3/12/2009 Παγκοσμια ημερα ατομων με αναπηριες.

Ειναι γεγονος πως θελει κανεις θαρρος το να αντιμετωπισει τη ζωη δινοντας μια δευτερη ευκαιρια απο την ανακοινωση στον ιδιο για ενα προβλημα υγειας του ή την ανοχη απο κατι που μπορει να δυσκολεψει το τροπο ζωης. Δυσκολο το να προχωρα κανεις και να προσπαθει να αντιληφθει το που βρισκεται και δυσκολο το να χτυπα κανεις αλλα πρεπει να προχωρησει. Νομιζω απο τη προσωπικη μου πορεια το να ζει κανεις ειναι ονειρο και μαγκια γιατι βεβαια δεν πρεπει να δεχθει κανεις οτι τους μαγκες τους πατησε το τρενο. Δινοντας πιστη και θαρρος ως μια αξιοσεβαστη προσωπικοτητα με δεξιοτητες, ταλεντα και ελλατωματα. Η λυση βεβαια για μια κοινωνια ισοτιμη με αποφυγη της εννοιας των γονιων που ολοι σκεφτονται το πως προκειται να εξελιχθουν τα παιδια τους οταν συμβει αυτο το μοιραιο δεσμευεται σε 3 αξονες :
α) Στην συμπληρωση χρηματοδοτησης της κοινωνιας των πολιτων απο συγχρονα εργαλεια οπως της εταιρικης κοινωνικης ευθυνης με συμφωνα κοινωνιας
β) Με δευτερο κριτηριο το ανοιγμα ολων των κοινωνικων φορεων και της συνενωσης τους. Δεν ειναι δυνατον ο καθης να θεωρει το χωρο του ως μοναδικο αλλα χρειαζεται να χρεωθει ως συμπληρωματικος
γ) Τη κατωχυρωση στο συνταγμα των ορων και προδιαγραφων της λεξης κοινωφελειας γιατι φιλανθρωποι μπορει να ειναι λιγοι. Κοινωφελεις ομως περισσοτεροι.

Οι 3 παραπανω αξονες ειναι γεγονος πως μπορουν να επιφερουν υπηρεσιες ποιοτικες, συγχρονες και καινοτομες που να βασιζονται στις αναγκες των πολιτων, στις δεξιοτητες των ανθρωπων και φυσικα στην αποφυγη υπηρεσιων που να βασιζονται σε κοινοτικα κονδυλια. Σιγουρα εχουν γινει αρκετα. Χρειαζονται ομως περισσοτερα με γρηγορους ρυθμους σε σαφη χρονοδιαγραμματα υπο την ομπρελα ενος και μονου φορεα. Κυριοτερα χρειαζεται η αποσαφηνηση και συγκροτηση νεων ευπαθων ομαδων στο νομο 2643/98 με γρηγοροτερες τοποθετησεις στην εργασια απο ανθρωπους με αναπηριες.

Το κρατικο λαχειο με τα εκατονταδες εκατομμυρια εσοδα του πρεπει να αρχισει να τοποθετειται στην επιλυση προβληματων και φυσικα στην αποφυγη μεμονωμενων μικρων συμφεροντων. Ευχομαι η επομενη χρονια να μας βρει ακομη καλυτερα με περισσοτερη επιλυση και κυριοτερη ερευνητικη ανακαλυψη απο τους γιατρους και τους ιατρικους χωρους και εχοντας ως αμορφη τη σημερινη ημερα σας καλω στη πραγματοποιηση ενος 3ημερου συνεδριου για τη κοινωνια των πολιτων στη πολη της Θεσσαλονικης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου