25/5/09

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Είναι γεγονός πως αυτές τις Ευρωεκλογές σε ένα τριήμερο που ο κόσμος πρόκειται να αποδράσει λόγω και της γιορτής του Αγίου Πνεύματος ως μια μοναδική ευκαιρία τίθεται σε αντιδιαστολή με το συγκεκριμένο γεγονός η πειθώ συμμετοχής του κόσμου στις Ευρωεκλογές του 2009. Η συγκεκριμένες εκλογές δεν είναι μια διαμάχη των κομμάτων και κινημάτων της εγχώριας πολιτικής κατάστασης αλλά η περίπτωση ύπαρξης για μια προοδευτική κατεύθυνση με πολιτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέτοντας από τους Σοσιαλιστές τρία στοιχήματα :

Πρώτα απ’ολα τη περίπτωση μετατροπής της Ευρώπης από ένα γιουσουρούμ σε πραγματική κοινωνία έχοντας σύνορα εραιτό πρόεδρο με κοινές πολιτικές και όχι όποτε θέλουν την Ευρώπη και όποτε δεν μας συμφέρει να κρυβόμαστε πίσω από το Κράτος Μέλος ή πρόκειται να γίνει μια πολιτική οντότητα ή διαφορετικά μια ένωση των πολυεθνικών.

Δεύτερον δεν μπορεί σήμερα να ζητείται η συμμετοχή του κόσμου για να ψηφίσουν ανθρώπου όπου οι αποφάσεις τους είναι γνωμοδοτικές ενώ η ισχύ τους λαμβάνονται από διορισμένους και πιο συγκεκριμένα πρέπει να αλλάξει η λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου

Τρίτον που πρέπει να δει η ένωση αν μπορεί να είναι ένας διαφορετικός πόλος και παγκόσμια αλλά και εσωτερικά με συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε πραγματικά χρονοδιαγράμματα. Δεν μπορεί σήμερα κάποιοι να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά να παίζουν το «δεκανίκι» των Αμερικάνων με αποτέλεσμα το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ΙΔΙΟ συνδικάτο» να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Τέλος η στρατηγική πειθούς προς τον κόσμο αλλά και των ίδιων των προοδευτικών πρέπει να είναι μία : Η κατάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υπάρξει μια πραγματική πρόοδος με ανθρώπινους πόρους, με ισόρροπη ανάπτυξη και με σμίκρυνση του κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Όλα τα παραπάνω πιστεύω πως είναι μια καλή ευκαιρία για να συμμετέχει κανείς σε αυτές τις Ευρωεκλογές σκεφτόμενος ότι η σημερινή καθημερινή μας ζωή καθορίζεται από τις Βρυξέλλες καθώς το 80% της Νομοθεσίας κινείται από εκεί. Άλλωστε η χώρα μας όταν είχε ανοιχτούς τους ορίζοντες της γεγονός που αποδεικνύεται από την ιστορία της πάντοτε μεσουρανούσε και πάντοτε ήταν στον πυρήνα των εξελίξεων ως χώρα με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, τεράστια γεωφυσικά κοιτάσματα και απεριόριστες περιοχές φυσικού κάλους. Είναι μια ευκαιρία για μια ποιότητα ζωής και για μια ανατροπή των ενεργών πολιτών έναντι των παρασιτικών γιατί δικαίωμα έχουν όλοι ανεξαρτήτως των φυσικών ή άλλων ιδιαιτεροτήτων τους απαρτιζόμενη από ένα μοντέλο ανάπτυξης που έχει επίκεντρο την ποιότητα, την ανάδειξη της μεσογειακής διατροφής, της καινοτομίας μέσω θεματικών πάρκων και της ανάδειξης πολιτιστικών προσωπικοτήτων.

Ποιος μπορεί να συγκρίνει καλύτερα από έναν μικρό νέο αν είναι καλύτερο το Muppet Show ή ο Καραγκιόζης. Ποίος μπορεί να τοποθετήσει και δεν μπορεί να μείνει έξω από τα πολιτιστικά καλλιτεχνήματα η Ακρόπολη. Είναι ευκαιρία με τη δυνατότητα της συνταγματικής συνθήκης όπου με 1.000.000 υπογραφές από όλα τα κράτη-μέλη την πραγματοποίηση κανονισμού σε οποιοδήποτε θέμα αφορά την Ευρώπη για ένα καλύτερο Ελληνικό Ποδόσφαιρο κατοχυρωμένο από αστικούς συνεταιρισμούς ή εταιρίες λαϊκής βάσης όπου σήμερα τους δίνεται και η δυνατότητα από το Ν. 1667/86 ή για παράδειγμα πριν από λίγους μήνες συλλέχθηκαν 1.000.000 υπογραφές για να γίνει η αναπηρία κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική με όφελος την αποκατάσταση σε πρώτο βαθμό από ανεπτυγμένα υγειονομικά συστήματα. Το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάδειξη και την επίλυση χρονίων ζητημάτων καθώς και τη καθιέρωση λειτουργίας ως μοντέλο ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας όπου όλοι αναλόγως που εντάσονται μέσα απο κατοχυρωμένες συνθήκες είτε είναι δημόσιο είτε ιδιωτικό να ξέρει τι μπορεί να κάνει ο καθένας ή αν υπάρχει ευοίωνη προϋπόθεση να συνεργάζονται τα δυο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου