21/1/09

Αποστολή επιστολής των ΑΜΕΑ στον Δήμο Σταυρούπολης

Θεσσαλονίκη 1/12/2008

« ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ »

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φίλων και Ατόμων με Aναπηρίες Δήμου Σταυρούπολης του Ν. Θεσσαλονίκης.

Παναγή Τσαλδάρη 6 με γωνία Γρηγορίου Λαμπράκη. Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 56429

Τηλ. 2310 649470 – 6979 720400 – 6979 720411

merimnazois.gr

Προς : κα Έφη Βασιλειάδου διευθύντρια Πρόνοιας του ν. Θεσσαλονίκης

Θέμα : Αποστολή επιστολής των ΑΜΕΑ στον Δήμο Σταυρούπολης .

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Πέρασαν είκοσι μήνες από τη σύσταση και λειτουργία του μοντέλου κοινωνικής ευθύνης με την επωνυμία Μέριμνα Ζωής. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια συνεργασία της αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σταυρούπολης και Δημοτών ή κατοίκων της Σταυρούπολης όπου είναι οι ίδιοι άτομα με αναπηρίες ή έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία στην οικογένειά τους.

Στόχος της πρωτοβουλίας από την πρώτη στιγμή ήταν α) η αυτο οργάνωση του αναπηρικού κινήματος στον Δήμο Σταυρούπολης και β) η βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Από τα παραπάνω προέκυψε η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης που βρίσκετε στην οδό Π. Τσαλδάρη 6 όπου εκεί πραγματοποιούνται διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα με όφελος τη ψυχαγωγία και την ενίσχυση του γνωστικού επιπέδου των παιδιών.

Επίσης με την συμπαράσταση της ΟΠΑΠ Α.Ε. αγοράστηκε ένα ειδικό λεωφορείο όπου μετά τις 20 Γενάρη του 2009 δύναται να κυκλοφορεί εντός και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Σταυρούπολης με όφελος την πιο βέλτιστη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες και με πιο άμεσο στόχο την ενσωμάτωση τους στον κοινωνικό ιστό. Ένα άλλο γεγονός που προέκυψε με την αρωγή εθελοντών νεολαίων και παραϊατρικού προσωπικού ήταν η συνεργασία με οικογένειες σε κατ οίκων επισκέψεις με όφελος τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος αλλαγής παραστάσεων και ενίσχυσης ψυχολογικής και γνωστικής διάθεσης.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εκπτωτικό καλάθι σε είδη πρώτης ανάγκης με γνώμονα και ορίζοντα τη λειτουργία του μετά τον Απρίλη του 2009. Η όλη προσπάθεια ενημερώνει και πληροφορεί για δικαιώματα που απονέμει η κεντρική και τα υπόλοιπα μέρη διοίκησης του Ελληνικού κράτους με όφελος τις παραπάνω στοχευμένες δραστηριότητες , η πρωτοβουλία σας καλεί να συμμετέχετε και να γευτείτε το αποτέλεσμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε όλοι.

Καθημερινά μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε πληροφορία στο κτίριο του Παύλου Μελά επί της οδού Π. Τσαλδάρη 6 ( δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου) καθώς και στα τηλέφωνα που αναγράφονται όπως και στο 2310 604904 -6942 639532 – 6994 776436.

Μετά τιμής

Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου