1/2/13

ΜΕΝΕΛΑΟΣ Δ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 13 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΚ 56431
ΤΗΛ. ΕΠ. 6934496756
EMAIL:MENELAOSTR@GMAIL.COM


ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΙΔΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ< Παρουσίαση προτάσεων>

Αξιότιμε κύριε και κυρία,
Σε μια διεθνοποιημένη κοινωνία αποτελεί μάταιο να πιστεύει κανείς σε μια μονοδιάστατη χρηματοδότηση του κράτους κάτι που αποτυπώνεται περίτρανα δια του παραπάνω συμπεράσματος στον προυπολογισμό του δήμου και των νομικών του προσώπων για το 2013. Συνεχίζετε να τα περιμένετε όλα από την πολιτεία και να την θεωρείτε κακή κατά το δοκούν καθώς όλοι γνωρίζουμε τις σχέσεις του καθενός με αυτήν. Μπορεί την δεδομένη χρονικά στιγμή κάποιοι από το παρελθόν να πρέπει να αλλάξουν ρότα με αποτέλεσμα το δεδομένο να μην τους ευνοεί και να τους δυσκολεύει στην εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων για μια βελτιούμενη ποιότητα ζωής παρά τις μεταβατικές εξελίξεις στη χώρα. Αφορμή και οδικός χάρτης για τα παραπάνω αποτελεί η θέσπιση πλάνου δράσης για τη στρατηγική τρίτων εσόδων κάτι που από εσάς αποφεύγεται συστηματικά, αλλά είναι άλλος από το σημερινό δήμαρχο που μίλησε για προδιαγραφές συνεπιχειρείν στο δήμο μας κάτι όμως που οδήγησε σε περίπατο όπως και άλλες δεσμεύσεις? Έχοντας υπόψη την εξελισσόμενη νομοθεσία αλλά και εκείνο το στρατηγικό σχέδιο για μια άλλη ταυτότητα στο δήμο μας, με άξονα τα ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και επίκεντρο την επιχείρηση ως όχημα ανάπτυξης του δήμου σας προτείνω τα κάτωθι.
1)    Τη δημιουργία κοινοπραξίας με τη συμμετοχή της επιχείρησης στο 15% της μετοχικής σύνθεσης και τελικό όφελος την κατάρτιση στελεχών και ενδιαφερομένων για θέματα κοινωνικής οικονομίας και την άμεση ανταπόκριση στην παροχή του απαιτούμενου πληροφοριακού συστήματος για τη σύσταση και λειτουργία κοινωνικών επιχειρήσεων στο δήμο μας. Η κοινοπραξία πρόκειται να απαρτίζεται από την επιχείρηση . τους συλλόγους ΑΜΕΑ, την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής, το Ψυχιατρικό νοσοκομείο και το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η δημιουργείσα κοινοπραξία πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τη διαχειριστική αρχή της κοινωνικής οικονομίας του υπουργείου Εργασίας καθώς και από συστήματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
2)    Η παραπάνω κοινοπραξία μπορεί να αποτελέσει όχημα για τη δημιουργία εσόδων με αποτέλεσμα την αποδοτικότερη λειτουργία υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες και ιδιαίτερα στην εφαρμογή συνεργειών όπως για παράδειγμα σε ευρύτερες συνεργασίες που θέτουν ως στρατηγική την υιοθέτηση κοινωνικών δομών, κάτι δηλαδή που ξεκίνησε από την δυτική Αττική και που μπορεί να αποτελέσει την ακτίνα διεύρυνσης τρίτων εσόδων για τις κοινωνικές δομές. Σας προτείνεται δηλαδή ο συνδυασμός κατάρτισης σχεδίων με τη σχέση κεντρικών και περιφερειακών τομέων.
3)    Οφείλει η διοίκηση του δήμου να θέσει εκπρόσωπο της επιχείρησης στο διοικητικό συμβούλιο ΝΠΔΔ με την επωνυμία  Στρατόπεδα Δυτικής Θεσσαλονίκης θέτοντας σε λειτουργία το διαδραστικό μουσείο για τον Παύλο Μελά ώστε να υπάρξει διασύνδεση της ανάπτυξης με την εκπαίδευση και την ιστορία.
4)    Την ίδια ακριβώς διαδικασία για το Βοτανικό κήπο στο δ.δ Σταυρούπολης έχοντας ως επίκεντρο τη λειτουργία αγοράς παραγωγών διασυνδέοντας την ανάπτυξη με τη διατροφή, το περιβάλλον, την αναψυχή και τον πολιτισμό με πλήρεις προδιαγραφές συνεταιριστικού κινήματος.
5)    Θέσατε στους στόχους σας τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού ραδιοφώνου όπου στο συγκεκριμένο χωρίο σας ενημερώνω για την ήδη λειτουργία αλλά και την έναρξη ηλεκτρονικής τηλεόρασης διαμέσου των ηλεκτρονικών σελίδων Pavlomelites.gr και E-suncity.gr με εγκαταστάσεις στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης όπου σας προτείνετε δυνητική συνεργασία. Από την κωδικοποίηση της σύνταξης του κειμένου υπάρχει η διάθεση για την κατάθεση και άλλων τέτοιων προτάσεων που έχουν ως στρατηγική την απορρόφηση ταμειακών ροών που μπορούν να προέλθουν από την ομογένεια, τις συνέργειες υιοθεσίας και των συστημάτων ΕΚΕ. Μη ξεχνάτε βέβαια ότι οι διοικήσεις Σερασίδη και Διαμαντή Παπαδόπουλου έδιωξαν χρηματοδοτήσεις από τον πρώην δήμο Σταυρούπολης και σημερινό δήμο Παύλου Μελά άνω των 500.000 ευρώ με μοναδική στόχευση την ποινικοποίηση της επιτυχίας του πρώτου εκλεγμένου προέδρου του Συλλόγου Μέριμνα Ζωής που δεν ήταν άλλος από το Μενέλαο Τριανταφύλλου, προχωρώντας μάλιστα στην κοινωνική και οικονομική του εξόντωση. Αίτιο ήταν η απόρριψη μιας προγραμματικής σύμβασης που να οδηγούσε σε cluster για μια κοινωνική επιχείρηση κόσμημα. Περιχαρής αναμένω τις απαντήσεις σας και σας προσκαλώ σε διάλογο για την κοινωνική πολιτική στο δήμο μας.
                                                
                                                                                   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 31/1/2013
                                                       Μετά τιμής
                                   Μενέλαος .Δ Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου