29/7/09

ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΑ

ΠΡΟΣ: Κο Μπάτσιο Στέργιο Δήμαρχο Ζερβοχωρίου Χαλκιδικής
ΘΕΜΑ: Εισηγητικό έγγραφο.

Αξιότιμε κύριε ,

Στα πλαίσια ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών σας προτείνονται οι ακόλουθες προτάσεις:
1. Σύμφωνα με τις εθελούσιες συνενώσεις που προβλέπει το σχέδιο του Β΄ Καποδίστρια σας προτείνεται η συνένωση με τους Δήμους Καλινδίων και Ανθεμούντα ώστε ο Δήμος να συνδεθεί με όμοια γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια όμοιες μορφωτικές βαθμίδες με γνώμονα την αποκέντρωση και την προσβάσιμη μετακίνηση, διασύνδεση με την νέα αιρετή περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας έχοντας δε αιρετό περιφερειάρχη.
2. Την απαλλοτρίωση ιδιοκτησίας Ρογκάκου που βρίσκεται στα γεωγραφικά όρια του Δημ. Διαμερίσματος Γεροπλατάνου ώστε με την συνεργασία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων κ. Σακελλάρη να δημιουργηθεί ένα κέντρο προπονητικού αθλητικού τουρισμού με χειμερινά και θερινά σπόρ.
3. Σε συνεργασία με την Αγροτική τράπεζα να μετατραπεί η δημοτική επιχείρηση σε εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων με στόχο και επίκεντρο την αγορά όλων των παλαιών κτιρίων που χρήζουν αναπαλαίωσης προσαρμόζοντάς τα με νέες ενεργειακές μορφές αλλάζοντας βέβαια τις χρήσεις γης ως επαγγελματική στέγη κοινωφελών πρωτοβουλιών. Μια επένδυση μακροπρόθεσμη που πρόκειται να φέρει μελλοντικά έσοδα ώστε να χρηματοδοτηθούν νέες πολιτικές και κυρίως θέσεις απασχόλησης.
4. Την δημιουργία εταιρείας προβολής και οργάνωσης εκδηλώσεων πολιτιστικής κληρονομιάς με την επωνυμία ΠΕΚΑΖ (πολιτιστική εταιρεία κοινωνικής αντίληψης Ζερβοχωρίου) όπου να συμπεριλάβει τη λειτουργία του νέου πολιτιστικού κτιρίου τον σύλλογο οι φίλοι της παράδοσης και τα πανηγύρια από το κάθε δημοτικό διαμέρισμα καθώς και όλα τα σημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.
5. Τη δημιουργία ψυχαγωγικού πάρκου θεματικής ενότητας με λούνα Παρκ περιηγήσεις με άλογα και βόλτα με τζιπ στο βουνό.
6. Δημιουργία μικρών κλινών στη περιοχή της Παναγίας μετατρέποντάς την σε ένα τουριστικό θέρετρο ώστε κάποιος τουρίστας από τα μήκη και πλάτη της υφηλίου να συνδυάζει διακοπές σε βουνό και θάλασσα.

Περιχαρής αναμένω τις απαντήσεις σας καθώς δύναμαι να είμαι έτοιμος να προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου προχωρώντας και προωθώντας την παρακαταθήκη του Δημητρίου Τριανταφύλλου του Μ.

Μετά τιμής
Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου