22/6/09

Σύστημα μεταφοράς ατόμων με αναπηρίες.

ΠΡΟΣ: κ. Καλαφάτη Υπουργό Μακεδονίας Θράκης
ΘΕΜΑ: Σύστημα μεταφοράς ατόμων με αναπηρίες.

Αξιότιμε υπουργέ,

Δια της ανακοίνωσης σας στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης με θέμα την επαγγελματικά αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρίες, εμπνεόμενος από την πρότασή σας για τη λειτουργία λευκού ταξί για την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρίες στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και αναφέροντάς σας ότι στην Σταυρούπολη λειτουργώντας εδώ και 2,5 χρόνια ένα μοντέλο κοινωνικής ευθύνης με την επωνυμία Μέριμνα Ζωής (merimnazois.gr), μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτήθηκε από την ΟΠΑΠ Α.Ε. με το ποσό των 40.000ευρώ για την αγορά εννιαθέσιου ειδικού λεωφορείου συμπεριλαμβανομένου την ανέλκυση τριών κινητικών αμαξιδίων και όλων των απαραιτήτων εξαρτημάτων για την ομαλή μεταφορά των ατόμων με αναπηρίες το οποίο και αναμένουμε.
Σε συνδυασμό επίσης, των παραπάνω στοιχείων και των δύο ειδικών λεωφορείων που διαθέτει ο ΟΑΣΘ σας προτείνεται με χρήση τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού η δημιουργία μεταφορικού δικτύου ατόμων με αναπηρίες στο πολεοδομικό συγκρότημα και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διευρύνοντάς το και ενδυναμώνοντας το με μνημόνιο συνεργασίας με τα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης της MARFIN BANK, του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, της ΟΠΑΠ Α.Ε. ,της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και συνεργαζομένων φορέων αναψυχής και πολιτισμού και φορέων κοινωνικής φροντίδας, καθώς και της χρηματοδότησης από το κρατικό λαχείο.
Αξιότιμε υπουργέ, είναι η ώρα για μια πραγματική ποιότητα ζωής σε μια ανοιχτή, ισότιμη και ελεύθερη κοινωνία που αναδεικνύει ταλέντα δεξιότητες και προσωπικότητες που μπορούν να υπερβούν φυσικές ιδιαιτερότητες. Δια μέσου του σχεδιασμού και υλοποίησης του μεταφορικού δικτύου ας είναι το μήνυμα για μια διαφορετική προσβασιμότητα και προσπελασιμότητα θέτοντας σε προτεραιότητα την αρχιτεκτονική των υπαρχόντων και νέων κτιρίων.

Περιχαρής αναμένουμε την απάντησή σας.

Μετά τιμής
Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου