3/6/09

ΠΡΟΣ κ. Πρόεδρο, Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο Σταυρούπολης

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο, Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο Σταυρούπολης .
ΘΕΜΑ: Ενημερωτικό έγγραφο.

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι ,

Στο Δημοτικό συμβούλιο της 28ης Μαΐου 2009 στην προ ημερήσια διάταξη η δημοτική σύμβουλος κα Παπαδοπούλου και ο Δημοτικός σύμβουλος κος Κουτσονικόλας έθεσαν ερωτήματα για τα προβλήματα που συμβαίνουν στο Κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου στις δυσλειτουργίες της υπηρεσίας των ατόμων με αναπηρίες θέτοντας το ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι με την πορεία των δράσεων.

Όπως διαφαίνεται από τα πρακτικά δεν υπήρξε απάντηση από τον Δήμαρχο πάρα μόνο διέθεσε την σιωπή του ίσως και γιατί αισθανόταν ένοχος. Από τα ίδια πρακτικά διαφαίνονται οι απαντήσεις του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής η ανισορροπία του να μην γνωρίζει ή του να καλύπτει έντεχνος.

Κυρίες και κύριοι, δράσεις υπήρχαν και υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρίες από τον Μάρτιο του 2007, με πρώτη τη δημιουργία τμήματος ΑΜΕΑ στο πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μαυροματίδη όπου την περίοδο 2008 – 2009 συμμετείχαν 8 παιδιά και τη δεδομένη χρονικά στιγμή συνεχίζουν 4. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 5 με 6 το απόγευμα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης. Το μάθημα γίνεται από την γυμνάστρια την κα Σάσα και την παρουσία του Μενέλαου Δ. Τριανταφύλλου.

Μια δεύτερη δράση ήταν το θεατρικό παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε στις 1 /3/2009 ολοκληρώθηκε στις 1/6/2009 ξεκινώντας με 7 παιδιά και καταλήγοντας με 3 έχοντας ως σύμφωνη γνώμη του αντιδημάρχου κου Μπακατσή και την συμμετοχή θεατρολόγου την παρουσία του Μενέλαου Δ. Τριανταφύλλου κι όλα αυτά κάθε Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην οδό Περικλέους 11. Από τις 24/3/ 2009 που έγινε το συμβάν μεταξύ των κυρίων Πασχαλούδη και Μενέλαου Δ. Τριανταφύλλου και όσων επακολούθησαν με τον Μενέλαο Τριανταφύλλου, σας ενημερώνω ότι γίνονται μαθήματα λογοθεραπείας κάθε Πέμπτη από τις 11:00 πμ. Έως 14:00 μμ. Στις εγκαταστάσεις του ιερού Ναού Προφήτη Ηλία από την Χριστίνα Τσιαρτσίδου την συμμετοχή 3 παιδιών και τη συμμετοχή και παρουσία του Μενέλαου Δ. Τριανταφύλλου .

Κατατέθηκε επίσης πρόταση από τον Μενέλαου Δ. Τριανταφύλλου προς τον κ. Πετρίδη για την λειτουργία του φυσικοθεραπευτηρίου στην Άνω Ηλιούπολη.

Εξελίσσεται το θέμα παραλαβής του ειδικού λεωφορείου , συνάφθηκαν χορηγίες που είστε όλοι ενήμεροι κι από τον Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ναού πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα χοροθεραπείας και ψυχοθεραπείας.

Συντάσσεται επίσης οικονομοτεχνική μελέτη για τα ΑΜΕΑ που περιλαμβάνει το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών και της βιωσιμότητας τους σε ετήσια κλίμακα. Ετοιμάζεται επίσης πρόταση με τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HEALTH, όπως επίσης γίνεται προετοιμασία από τις παραπάνω μελέτες για δράσεις που μπορούν να απαντήσουν σε εκπαίδευση, απασχόληση και θέματα περίθαλψης που αφορούν την καθημερινότητα της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ.

Η παραπάνω εργασία μου την περίοδο του 2008 αξιολογήθηκε με 7,035 συνεχίζει με αγαστούς και αφοσιωμένους ρυθμούς παρόλα τα εμπόδια. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ηλεκτρονικό blog menelaos-suncity.blogspot.com και στο web site : merimnazois.gr. σημειώνεται δε ότι όλα τα παραπάνω βασίστηκαν στο διεθνές δείκτη CRI και απομένει η πιστοποίησή τους από την διεύθυνση πρόνοιας Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ως ένα σύστημα συναπτών δράσεων παροχής υπηρεσιών για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αποτελούμενο από προγραμματικές συμβάσεις, όρους και προδιαγραφές επαγγελματικής διακυβέρνησης. Σε περίπτωση που η διοίκηση του Δήμου Σταυρούπολης θέλει να προασπίσει τα συμφέροντα των υπηρεσιών των εργαζομένων και της αποστολής της ο Μενέλαος Τριανταφύλλου δηλώνει παρόν από τη στιγμή που η διοίκηση Σερασίδη δύναται να απονείμει δικαιοσύνη και να αποδώσει σε έργο και σε χρήμα αλλά και σε έγγραφα τα δεδομένα που έπρεπε να πράξει και δεν έκανε. Αν θέλει φυσικά να τηρεί την αποστολή της, διαφορετικά ο Μενέλαος Τριανταφύλλου όπως δεσμεύτηκε στο ίδιο τον εργοδότη του με κάθε κόστος και τίμημα δεν πρόκειται να σταματήσει πάρα να ολοκληρώσει το έργο του.

Ευχαριστώ για ακόμη μια φορά τον πιλότο της Σταυρούπολης του πολιτισμού Δήμαρχο Σπύρο Μπαρούτα καθώς και την κα Καρασαββίδου. Σημειώνεται δε ότι στους επόμενους 5 μήνες πρόκειται να λειτουργήσει ηλεκτρ. Ραδιόφωνο για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και όλα αυτά να καταλήξουν στην σύσταση και λειτουργία του ΔΗΤΑΛΗΣ Δημοτικό Ταμείο Αλληλεγγύης Σταυρούπολης χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα EQUAL από όπου ήδη υπάρχουν συζητήσεις με τον κο Κατερινόπουλο από το Υπουργείο Απασχόλησης, ένας κουμπαράς που να δημιουργεί κοινωνικό πλεόνασμα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ 2004 – 2007 όπως και παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου στην Αθήνα σε ημερίδα του Συλλόγου συνδρόμου DOWN.

Μετά τιμής

Μενέλαος Δ. Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου