28/4/09

Πορεία προς Στρατόπεδο Παύλου Μελά

Αποδεικνύεται σήμερα μια αντιθέτως διαστάσεων λογικής από το Δήμαρχο Κο. Σερασίδη για την αποδοχή του Στρατοπέδου από την πολιτεία και την μετέπειτα αξιοποίηση του. Τέθηκε ως στόχος η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου, ενός πάρκου χωρίς τη συμβολή της ιστορίας, της ανάδειξης των ιστορικών χαρακτηριστικών της πόλης αλλά και της επίλυσης υπερτοπικών αναγκών και σε όλα αυτά διαφαίνεται να μην υπάρχει οικονομικό σχέδιο αξιοποίησης με αντίκτυπο τη βιωσιμότητα και σκοπιμότητα του στρατοπέδου θέτοντας και έχοντας ως αντιμέτωποι τη παραδοχή μελέτης από τον προηγούμενο δήμαρχο Κο. Παπαδόπουλο για τη δημιουργία κατοικιών μέσα στο στρατόπεδο και τη συμφωνία από όλους τους συναρμόδιους φορείς το γεγονός δείχνει ένα βάθος τούνελ αξεπέραστων ενεργειών και στασιμότητας ενός αναπτυξιακού έργου.

Την ώρα επίσης που συμβαίνουν τα παραπάνω ο Δημος Σταυρούπολης αντιμετωπίζοντας το μέγιστο οικονομικό πρόβλημα από ποτέ δεν βρίσκεται σε θέση να προστατέυσει και να λειτουργήσει την αξιοποίηση του Βοτανικού Κήπου ενός πολύ μικρότερο σε διαστάσεις περιβαντολλογικού πάρκου. Ενός χώρου που χάθηκε από παλαιότερα η χρηματοδότησης για κέντρο περιβαντολλογικής εκπαίδευσης. Λύσεις υπάρχουν αρκεί πάντοτε να τίθονται οι όροι και οι προδιαγραφές της επαγγελματικής διακυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα, συνεργασία τη δεδομένη στιγμή του Δήμου Σταυρούπολης με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως μια λειτουργία αθλητικού κέντρου με ΠΡΟΚΑΤ κατασκευή, φιλική στο περιβάλλον, απονομή του γηπέδου της Τούμπας στους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε χώρους αθλοπαιδιών και πρασίνου με συνολικό όφελος την ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού και ταλέντων στις μικρές τοπικές ομάδες και στην εξέλιξη τους στις τοπικές κατηγορίες, στην ανάδειξη της προσφυγιάς και της σύγχρονης διαπολιτισμικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τα ιστορικά στοιχεία του ΠΑΟΚ και της Σταυρούπολης.

Απονομή ενοικίου του ΠΑΟΚ στο Στρατόπεδο μέσω προγραμματικής σύμβασης και μελέτης βιοσιμωτητας ώστε να στηριχθούν οι υπόλοιπες υποδομές του Στρατοπέδου όπως η δημιουργία ανθοέκθεσης, φυτωρίου, φύτευσης βιολογικών προϊόντων, μουσείου με στόχο την ανάδειξη των αγώνων του Παύλου Μελά για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου